Sárvár

Sárvár városa gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között fekszik.

A város kiemelkedő műemlék-épülete a középkorban épült Nádasdy vár. Jellegzetes kaputornyával és a várárkon átívelő boltíves hídjával Nemzeti Örökségünk része.
A reneszánsz várkastélyt az egykori vizesárok helyén kialakított park platánjai ölelik körül. Szabálytalan ötszögű zárt belső udvara szabadtéri zenei koncerteknek, kulturális programoknak, fesztiváloknak, népszerű vásároknak ad otthont.

Sárvár vonzerejét olyan színvonalas kulturális programok növelik, mint a nemzetközi folklórfesztivál, a nemzetközi fúvóstalálkozó, a Simon - Júdás napi országos kirakodóvásár, a Históriás napok.

Sárvár 16 hektáros Arborétumában számos növényritkaság, 350-nél több fa- és cserjefaj található, tiszafái és kocsányos tölgyei több száz évesek.

Sárváron született meg hazánk első magyar nyelven nyomtatott könyve, amely Sylvester János: Új Testamentumának fordítása (1541).
Tinódi Lantos Sebestyén, a vándorhistóriás is Sárváron lelt otthonra.

A hét tóból álló Csónakázó tó, a Rába part, a Vadkert, az erdős- ligetes várkörnyék minden korosztály számára tartogat látnivalót. Az aktív pihenésre vágyóknak a gyönyörű természeti környezet kínálja a kerékpártúrák, horgászat, vadászat, lovaglás és kirándulás örömeit.

Galéria